Istoric rasa
Standard rasa
Masculi
Femele
Cuiburi
Expozitii
Anunturi
Forum
Link-uri utile
Contact
anunturi

Argument

DRAGI PRIETENI, BUN VENIT!

Acest site a fost proiectat in ideea de a oferi celor interesati cat mai multe informatii referitoare la cainele de rasa Ciobanesc Romanesc Carpatin.

Speram ca experienta si cunostintele noastre sa poata fi de folos in cautarile voastre.

In istoricul pe care am incercat sa-l prezentam cat mai temeinic, dar totodata succinct din pricina relativei putinatati a dovezilor scrise, vor fi prezentate informatiile detinute pana la aceasta data si nu avem pretentia de a fi reusit sa solutionam cat de cat multumitor aceasta pagina, dimpotriva, demersul poate fi doar o provocare, o poarta deschisa tuturor celor care stiu mai mult si pot contribui la construirea unui istoric al Ciobanescului Romanesc Carpatin in adevaratul lui inteles. Pentru ca eventual continutul materialului prezentat sa poata fi utilizat ca sursa de informare serioasa celor interesati, am cautat sa nu dam interpretari proprii faptelor petrecute, mai ales framantarilor si disputelor uneori aprige.

Iubitorilor rasei, le putem oferi deasemenea ocazia de a cunoaste Canisa de Troian, o canisa care a lansat in tara dar si in strainatate (S.U.A., Franta, Germania) produsi de selectie care au obtinut rezultate remarcabile in expozitiile organizate sub egida Asociatiei Chinologice Romane sau FCI.

Facem precizarea ca exemplarele care sunt postate pe acest site au fost produse in totalitate in Canisa de Troian si sunt rezultatul muncii de selectie pe care proprietarul canisei a desfasurat-o de-a lungul timpului. Marea majoritate a fotografiilor au fost realizate fara o pregatire prealabila a exemplarelor. Dupa cum este bine stiut, nu toti proprietarii, detin cunostintele necesare unei pregatiri si prezentari corespunzatoare pentru un astfel de eveniment. Pe de alta parte multe fotografii au fost realizate in perioada de naparlire a cainilor.

Vom incerca de asemenea, sa va tinem la curent, in masura posibilitatilor de care dispunem cu evenimentele chinologice importante care privesc Ciobanescul Romanesc Carpatin. Ne cerem cu anticipatie iertare daca uneori asteptarile va vor fi inselate si va rugam sa va exprimati opiniile referitor la aceasta rasa, opinii care ar putea sa ne fie de folos in abordarile ulterioare.

Colectivul de administrare


Mesajul administratorului

Deoarece m-am nascut si am copilarit pe Valea Bistritei, zona in care pastoritul a constituit de secole o preocupare esentiala a locuitorilor acestor meleaguri dominate de inaltimile Muntilor Ceahlau, am avut privilegiul de a cunoaste inca din copilarie acest caine. Am fost preocupat in permanenta ca el sa-si pastreze utilitatea initiala. De aceea l-am oferit mai tarziu, mai curat din punct de vedere genetic, stanilor apartinand Manastirilor Sihastria, Tarcau, Petru Voda, dar si altor pastori de pe Valea Bistritei sau, mai nou, fermelor S.C. TCE “Trei Brazi” care deasemeni l-au primit cu mare dragoste. Tuturor le-am oferit totodata si solutii concrete de reproductie.

Multumesc pe aceasta cale celor care l-au primit cu bucurie (dr. Vasile Pachiteanu, Pr. Serafim, Pr. Cozma, si altii) si au luat aminte de sfaturile cu privire la selectia lui, dar si acelora de la care am procurat la randu-mi exemplare de valoare cu care am lucrat in toti acesti ani. Ii multumesc, de asemenea tatalui meu, de la care am deprins inegalabila pasiune pentru acesti caini, apoi pastorilor din muntii Busmeiului Mare, Mihai Lupuleasa si Stefan Ionita care desi nu aveau niciodata vreme de “flecareala”, intre doua ploi, gaseau intotdeauna, acolo, intre cer si pamant, timp si rabdare sa raspunda curiozitatilor mele copilaresti.

George Balan,
administrator siteIstoric rasa | Standard rasa | Masculi | Femele | Cuiburi | Expozitii | Anunturi
Forum | Link-uri utile | Contact | Termeni si conditii
drepturi de autor © ciobanesc-carpatin.ro